Wednesday, September 13, 2006

Zurich - Geneve

Vandaag ne drukke dag gehad in Zwitserland: om 7u te trein naar Geneve gepakt voor een afspraak om 10u30. Om 12.45 terug richting Zurich en onderweg nog effe gestopt in Fribourg voor een andere afspraak.

Toch raar hoe makkelijk je afstanden kan onderschatten. Ik dacht altijd dat Zwitserland maar een scheet groot is (is het ook) maar uiteindelijk heb je wel bijna 3,5 uur nodig om het doorkruisen van Oost naar West. Schoon land trouwens!

De afspraak in Fribourg was wel speciaal: gewoonlijk zijn onze klanten grote advocatenkantoren of internationale organisaties. De klant in Fribourg niet dus; eerder iemand die in een juridisch gevecht zit met een internationale nieuwsorganisatie (laten we die X noemen) en die fanatiek al zijn geld en tijd in onderzoek enzovoort steekt.
Het komt erop neer dat zijn firma midden jaren '90 een software licentie verkocht aan X, die de software in verschillende vestigingen in verschillende landen begon te gebruiken zonder ervoor te betalen. Om een lang verhaal kort te maken: onze klant bouwt zijn bedrijf af (bestaat enkel nog op papier) en wil zijn geld terug - hoewel het allang niet meer om het geld maar om het principe draait! Om toch zijn inkomen op peil te houden heeft hij nog een tijdje vanop de zolder/werkruimte van zijn chalet aandelen zitten verhandelen. Naar eigen zeggen heeft hij hiermee veel poen gepakt, wat ook de enige reden is dat hij zijn queste nog kan volhouden. Als souvenir van zijn tijd als "trader" had hij nog een "video wall" (acht 20-inch monitors aan elkaar gekoppeld) waarop hij verschillende documenten en zoekdiensten tegelijk kan openen.

Wel respect! Als ik zijn verhaal hoor denk ik niet dat hij zijn geld ooit nog terugziet. Toch blijft ie ervoor gaan...Ik hoop dat het lukt!

No comments: