Sunday, September 03, 2006

Vliegterrreur

Om effe terug te komen op mijn nogal pessimistisch berichtje van vorige maand na de verscherping van de veiligheidsmaatregelen op vluchten van en naar de UK: het valt geweldig goed mee!

De extreme veiligheidsmaatregelen van de eerste weken zijn ondertussen al terug aangepast: op vluchten van en naar London mag je ondertussen al terug 1 (klein) stuk handbagage mee (MET ipod) en de veiligheidscontrole is niet zoveel strenger dan gewoonlijk - behalve dat iedereen zijn schoenen uit moet doen (iets wat soms ook moet in Dublin). Ziet dus maar dat ge verse sokken aan hebt volgende keer!

En dat is zowat het belangrijkste effect van de verscherpte veiligheidsmaatregelen. Op alle andere vluchten binnen Europa is zelfs helemaal niets te merken wat betreft streng optreden door de veiligheidsdiensten. Ik begin mezelf eerlijk gezegd af te vragen of die spectaculaire maatregelen in London echt wel nodig waren!? Zeg nu zelf, als het gevaar op aanslagen echt zo groot zou zijn zou er dan geen pan-Europese aanpak zijn?

Ryanair-baas Michael O'Leary had volgens mij wel een punt toen hij zei dat het hypocriet was om van de luchthavens versterkte forten te maken terwijl er bij de Eurostar bijvoorbeeld niets te merken was van een crisis.

No comments: