Saturday, September 30, 2006

Warsawa

Ik ben de voorbije week voor het eerst in Polen geweest voor meetings met klanten en een team meeting. Warschau is niet echt een populaire bestemming dus ik wist niet echt wat te verwachten...en eerlijk gezegd het viel wel mee. Dit zijn enkele algemen indrukken (zowel positief als negatief):

- Warschau is een stuk mooier dan je zou verwachten: een groot stuk van de stad bestaat nog steeds uit enorme grijze blokken uit het Sovjet-tijdperk maar de oude stad (met oa het oude Getto) is echt wel mooi en kan gerust de vergelijking aan met bijvoorbeeld Praag. Een ander punt dat helpt is dat echt elke straat vol met bomen staat, wat onmiddellijk voor een aangename sfeer zorgt.
- Polen is nog steeds enorm arm in vergelijking met de rest van Europa. Dit heeft als gevolg dat de prijzen over het algemeen laag zijn maar ook dat je echt moet uitkijken voor oplichters. Vooral taxi chauffeurs doen hun best!
- Warsaw Airport is een ramp....beetje Brussels-South Charleroi in het groot!
- De Polen hebben iets met in de rij staan: ik heb gisteren ongeveer 3 uur op de luchthaven doorgebracht met aanschuiven. Zou het iets te maken hebben met heimwee naar de goede oude Sovjet tijd? Een collega van Poolse afkomst zei eerder deze week al dat haar grootmoeder haar hele sociale leven verloor toen ze niet meer moest aanschuiven voor haar dagelijkse inkopen.
- Waarschijnlijk heeft dit ook te maken met de algemene mentaliteit: Polen doen het graag rustig aan..."no stress" en raken aan de andere kant ook makkelijk overstuur als ze moeten improviseren.
- Niet alle Poolse mannen hebben een gigantische Walesa-snor...er zijn er toch nog genoeg.
- Vodka is goedkoop...en lekker...en de katers vallen mee!

No comments: