Tuesday, May 30, 2006

First days in Dublin

We hebben een druk weekend achter de rug: veel gelopen, veel ontdekt - buurtwinkel, glascontainers, Lidl/Aldi in de buurt, cafekes en clubs in de buurt...maar ook Phoenix park (volgens de reisgidsen het grootste city park in Europa - en zelfs groter dan Central Park in NY) - en natuurlijk GUINNESS!

Het blijft ook elke dag (en eigenlijk elke keer je naar buiten kijkt) weer verbazen over het uitzicht. 's Avonds de verschillende kleuren van de zonsondergang, overdag kijken naar opstijgende vliegtuigen of naar de meeuwen die rondzweven boven de stad. Of natuurlijk naar de Wicklow Mountains (geweldig om de mist daar te zien opkomen en wegtrekken!)
Toch zal het goed zijn als we volgende week terug internet en TV hebben! Yep: we hebben een bestelling geplaatst. Het zal NTL worden (een beetje het Ierse Telenet). De vertegenwoordiger zei elke tweede zin "this is free" dus ik denk wel dat we een goede deal hebben! Het komt erop neer dat we een combinatie van breedband internet en digitale tv (55 kanalen) zullen krijgen! En juist op tijd voor het WK voetbal!

Phoenix Park was echt cool! Loslopende (eigenlijk uitgestrekt op het gras) kuddes herten, overal mensen aan het sporten: cricket, rugby, hurling, enzovoort! Het zal moeilijk worden om te kiezen tussen dit en het strand tijdens de zomer. Het schijnt trouwens dat golf hier heel democratisch is...toch eens gaan proberen...

Claudia heeft ondertussen ook haar eerste dag bij Google achter de rug! Het is in ieder geval heel goed meegevallen. Ze leggen heel veel nadruk op opleiding en teamgeest - ze doen bijvoorbeeld elk kwartaal een uitstap per team en met het hele kantoor in Dublin. Naar het schijnt stonden ze in April met 700 man Ierse volksdansen te leren. En elke maandag is het "Thank God it is Monday" dag...dus Claudia had onmiddellijk al een goed begin van de week!

No comments: