Monday, January 08, 2007

Weekend

Om het jaar goed in te zetten zijn we dit eerste echte weekend van 2007 nog eens buiten gekomen:

Vrijdag: Tartiflettes of Tarti Flettes of Tarti-Flettes dinner party bij Clement (een Franse ex-collega van C. die nu voor Yahoo werkt). Was best wel grappig om op een feestje te zijn waarop ongeveer de helft van de aanwezigen voor Yahoo werkt en de andere helft voor Google. Tartiflettes is een Franse ovenschotel met een mix van patatten, spekreepjes en ajuin waarop blokken kaas (denk Brie of Chaume) gelegd wordt. Na een half uurtje in de oven is de kaas helemaal gesmolten en doorgedrongen in het hele goedje. Is naar het schijnt best met droge witte wijn, maar om helemaal zeker te zijn hebben we het met zowel witte (droog en zoet) als rode wijn geproeft. Nie slecht! Wel koppijn zaterdagmorgen. Komt ervan als je verschillende soorten wijn begint te mixen.

Zaterdag: Na namiddag shoppen (yep, hier ook solden) nog eens een (mislukte) poging gedaan om naar de film te gaan. Keuze was tussen Deja Vu en Apocalypto. We waren met ne man of zes dus meerderheid beslist: het werd Apocalypto. Behalve dan dat zaterdagavond naar de cinema gaan zonder tickets te reserveren niet zo'n goed idee is: uitverkocht. Wat doe je dan in Dublin? Juist ja: de pub. Nog eens aan de Guinnes gezeten m.aw.

Zondag: Tweede poging Apocalypto, goede poging. En eerlijk gezegd, ik was er niet kapot van. Het was spannend en stak goed ineen dat wel, maar ik had meer verhaal verwacht en zeker meer achtergrond info over de Maya's. Nu was het meer van indianenstam wordt overvallen door Maya-soldaten, worden als slaven afgevoerd naar eh...de hoofdstad of zo waar ze redelijk fel bezig zijn met menselijke offers. Ene indiaan ontsnapt en wordt achternagezeten door een bende Maya's. Voila, sorry voor de spoilers!
Ach ja, en om het weekend af te sluiten een nieuwe kebabzaak uitgeprobeerd....hmmmmmm kebab....

2 comments:

isabel said...

Hoi Tom,

Leuke blog!

Ik ga in april naar Dublin verhuizen en heb nog geen baan en huis.;-) heb je wat tips voor me?

groeten,
Isabel

Tom said...

Hallo Isabel,

Wat wil je weten? Voor een woning kan je terecht bij www.daft.ie of www.homelocators.ie en voor een baan is www.irishjobs.ie een goed begin.

Success!

Tom