Saturday, June 24, 2006

Ryanair bijna-noodlanding: ik was erbij

Uit www.destandaard.be:

Ryanair-vliegtuig maakt noodlanding in Charleroi


CHARLEROI - Een Boeing 737 van de Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair, met bestemming Pisa, heeft vrijdagavond een noodlanding gemaakt op de luchthaven van Charleroi. Dat meldt de woordvoerder van de luchthaven, Pierre Fernémont.
Aan boord van het toestel zaten 178 passagiers onder wie twee baby's.

Vlak na het opstijgen maakte het vliegtuig een verdacht geluid. Even later heeft de piloot gevraagd om terug te keren naar de luchthaven om te landen. Een mogelijke oorzaak is dat een vogel in de eerste motor van het vliegtuig is beland.

Het vliegtuig is zonder problemen geland om 19.45 uur. Volgens de woordvoerder van de luchthaven is er geen brand geweest en is de motor blijven draaien.

Er zal geëvalueerd worden of het vliegtuig nog te herstellen is of dat ze de vlucht gewoon annuleren, aldus de woordvoerder.


Dit bericht verscheen gisterenavond op de website van De Standaard. Het viel me onmiddellijk op omdat mijn vlucht Charleroi - Dublin van 19.20 gisteren vertraging had. Iedereen was al aan boord, veiligheidsdemonstratie en introductie door de kapitein achter de rug maar verder geen beweging. De enige boodschap die we kregen was dat de baan versperd was. Helemaal vreemd werd het toen de deur terug open ging en de twee piloten naar buiten gingen. Op het tarmac was ook heel wat beweging te zien: politie in burger, brandweerwagens, politiewagens, en een heel gedoe van mensen die aan de telefoon druk bezig waren (in Charleroi komt het vliegtuig tot tegen de terminal en we konden gewoon naar binnen kijken in de kantoren). Op een bepaald moment werd een vliegtuig naast ons geparkeerd waarop onze startprocedure gewoon verder ging. 10 Minuten later hingen we in de lucht alsof er niets aan de hand was.

No comments: