Saturday, June 10, 2006

Het kot staat vol!

Yep. Alles is hier geraakt!

Al bij al ging het eigenlijk redelijk vlot. Er is toch een heel verschil tussen een verhuis met een professionele verhuisfirma of zelf met dozen sleuren! We hebben alles met de lift boven gekregen behalve de grootste zetel. Gelukkig was de trap breed genoeg want het zesde is toch een beetje hoog om met een koord te werken.
Op een paar uur stond het hier compleet VOL. Ik blijf me erover verbazen hoeveel spullen je op een paar jaar kan verzamelen. We hebben echt hopen kleren, boeken, servies, lampen etc. weggegooid maar dat lijkt weinig effect gehad te hebben. Ik heb tijdens dit verhuisproces een paar keer serieus overwogen om alle CD's en DVD's op onze MAC te zetten, alle boeken en meubels te verkopen en ne rugzak met kleren over te houden. Dat zou het allemaal een stuk makkelijker maken...

En toch merk je wat een verschil het maakt om je eigen spullen te hebben. In de afgelopen dagen hebben we de boeken- en CD rekken in mekaar gezet en (min of meer) gevuld, de TV en stereo geinstalleerd, de keuken gevuld met onze spullen. En ik moet toegeven: koffie uit je eigen servies smaakt toch beter!

We hebben al heel wat gedaan maar er wachten nog een stuk of 10 dozen, het bed (dat van de huisbaas demonteren en ons eigen in elkaar passen), en de 1001 spullen die overal verspreid staan/liggen een plaats geven. Maar omdat de boog niet altijd gespannen kan staan zijn we gisteren op stap geweest. Eigenlijk was het gewoon de bedoeling om na het werk iets te gaan drinken maar uiteindelijk zijn we uit gaan eten en op pubtocht geweest!

Toch grappig hoe je sommige dingen ontdekt! Ik kreeg gisteren een telefoontje van een collega uit London die gisterenavond in Dublin zou zijn. Hij zou overnachten in de flat van een kennis en moest enkel de sleutel gaan ophalen in het restaurant waar die collega werkt. Het was de bedoeling om de sleutel te gaan afhalen en dan de pub in te duiken maar door de open keuken opeens honger gekregen. "Toulouse sausages with choucroutte and pommes d'Or" of ziets met een fleske Shiraz. Echt vree goed restaurantje ontdekt dus! Nu enkel nog proberen om elke vrijdagavond een nieuwe ontdekking te doen...komt dik in orde!

No comments: