Sunday, April 29, 2007

Verkiezingen




...zijn overal hetzelfde. Zonder vrijwilligers zou er niet veel keus zijn...

Saturday, April 28, 2007

Vogelen



Hier zes hoog is het bij momenten een paradijs voor vogelaars. De vogels (vooral meeuwen) gebruiken ons dak en terras om uit te rusten. We vinden hier ook geregeld takjes of voedsel op het terras die gedropt werden door een of andere gevleugelde. Ik veronderstel dus dat ze het dak ook gebruiken om nestjes enzo te bouwen.

Tuesday, April 24, 2007

Landmijnen gevonden in Dublin



Gevonden op tinternet: volgens Wired heeft een artiest honderden (valse) landmijnen verstopt in verschillende parken in Dublin. De bedoeling was uiteraard om een discussie op gang te brengen over de honderduizenden landmijnen die nog altijd in de grond zitten in landen als Laos, Cambodja of Irak. De meeste exemplaren zijn naar het schijnt ondertussen wel weggehaald nadat een toerist in paniek de politie erbij riep. Cool toch eh zo een beetje "guerilla art".

Monday, April 23, 2007

Street Art



Onze straat - Cork Street - was volgens een praatgrage taxi-chauffeur het mekka van de antiek en kunsthandel in Dublin. Volgens de brave man kon je er de ene naast de andere antiekwinkel vinden. Al die winkels zijn nu weg natuurlijk op een paar na. Deze (alhoewel een beetje kitschy) passeer ik elke keer ik naar het centrum loop.

Sunday, April 22, 2007

St. Stephens Green park



In Dublin zijn - meer nog dan in andere steden - de verschillende parken DE toevluchtsoorden bij uitstek wanneer de zon zig nog eens laat zien. Vooral St. Stephens Green is populair. Recept voor een ideale zondagmiddag:

1. koffie uithalen bij Insomnia
2. een goed plaatsje (in de zon) zoeken in St. Stephens Green
3. genieten van de zon en/of mensen bekijken.

Monday, April 09, 2007

Naar de gym



We zijn sinds gisteren lid van een nieuwe fitness club. Echt tevreden waren we niet over onze huidige gym en aangezien ons lidmaatschap binnenkort afloopt dachten we dat het geen slecht idee zou zijn om eens beginnen rond te kijken. Een tijdje geleden werd er heel wat reklame gemaakt voor een nieuwe club in Temple Bar. Het zag er allemaal nogal redelijk dekadent uit op de folders en de website (en dus waarschijnlijk veel te duur) maar een paar dagen geleden toch maar eens binnengelopen toen we in de buurt waren. En dekadent is inderdaad de enige juiste omschrijving van deze gym. De foto bovenaan toont de inkom. Het ziet er niet zozeer uit als een fitnessclub maar eerder als een nachtclub, hotel of casino. Oordeel zelf:



De cardio-toestellen. Stukken beter dan bij de Fitnessdock en zelfs bij Topfit kunnen ze hier niet aan tippen. Nagelnieuw, TV schermen, radio, aansluiting voor iPod enzovoort.



Zo moeten de kleedkamers er bij Barcelona of Manchester United uitzien stel ik me voor.



Om het helemaal kompleet te maken is er een zwembad (25m), sauna en stoombad.

Niet slecht maar quanta kostda? Valt geweldig mee - het is zelfs goedkoper dan onze huidige club en toen ze ook nog de "joining fee" (yep zo maken ze hier money) van EUR 350 lieten vallen was de beslissing snel genomen. Donderdag introductie en tests...

Nog een bijkomend voordeel: het is midden in Temple Bar. Dus is er volop gelegenheid voor een pint achteraf. Ik zie het helemaal zitten!

Sunday, April 08, 2007

Pasen



Pasen in Dublin. Eigenlijk niet veel speciaal. Geweldig rustig, bijna geen auto's op de weg (wat wel aangenaam is voor de verandering) , winkels dicht (op een jaar tijd nog nooit meegemaakt dat winkels niet ready for business zijn op zon- of feestdag) en hopen toeristen die een beetje verbaasd/verdwaasd proberen uit te vissen waarom het hier zo warm en zonnig is.
DE ontgoocheling van het paasweekend zijn wel de paaseitjes. Eigenlijk zijn er geen paaseitjes hier. Het volledige aanbod in de hele stad bestaat uit wat je op deze foto ziet. Zeg nu zelf, volkomen belachelijk. En trouwens, als je een keer aan Jamin en de eiwijzer gewoon bent is er gewoon geen weg terug.

Saturday, April 07, 2007

Wat een weer...



Wat een weer dit lang weekend (we hebben hier zowel Goede Vrijdag als Paasmaandag vrijaf, dus het is echt een lang weekend)! Overdag in 't zonneke rondlopen en zitten en 's avonds chillen op het terras...

Friday, April 06, 2007

Goede Vrijdag

Vandaag weer iets bijgeleerd over Dublin en Ierland. De Ieren zijn geweldig trots op hun pub-traditie en Dublin is natuurlijk ook bekend en berucht voor de honderden pubs waar toeristen zich kunnen volgieten met het zwarte goud. Maar blijkbaar nemen ze hier ook hun religieuze feestdagen serieus: alle pubs zijn toe vandaag terwijl koffiehuizen, bistro's en restaurants gewoon open zijn. Ook in de supermarkten is geen drup alcohol te krijgen.

Goed dat ik gisteren een extra fles wijn gekocht heb! Je sais je sais, ik ben een zondaar...mijn ziel is trouwens al lang geleden aan den Duvel verkocht.

Thursday, April 05, 2007

27

Vorige week was er een interessant rapport in het nieuws van Mercer Human Resource Consulting. Volgens het rapport zou Dublin wereldwijd de 27ste plaats innemen in een ranglijst van beste steden om te wonen ("quality of living"). Als je kijkt naar "cost of living" wordt dat 18de (no surprise) en blijkbaar is het nog niet zo slecht gesteld met de gezondheidszorg etc want Dublin staat zowaar op de 20ste plaats voor "health and sanitation". Stukken hoger dan Brussel dat ergens rond plaats 30 hangt (!?).

In de top 10 staan vooral West-Europese steden als Zurich, Geneve, Wenen, Munchen, Dusseldorf, Frankfurt enzovoort maar Brussel en Amsterdam doen het ook niet slecht op de 13de en 14de plaats.

Al bij al is er niet veel te klagen als uw woonplaats in de top 30 van deze lijst staat denk ik!

Sunday, April 01, 2007

Lidl

We wonen hier - op ongeveer 10 minuten lopen van Temple Bar, Grafton Street en St. Stephens Green al bij al niet slecht. Het enige wat tot nu toe ontbreekt zijn winkels en pubs in de onmiddelijke omgeving. Tot nu toe konden we kiezen tussen een Spar en een Centra, allebei op ongeveer 500 meter van onze voordeur. Goed genoeg voor een vers broodje 's morgens of wat kleine inkopen op zondag maar meer ook niet.

Sinds een paar dagen hebben we tegenover de Centra een nieuwe Lidl. En niet eens op Dublinse wijze maar een echt grote winkel zoals je ze in Europa tegenkomt, met veel licht, veel plaats (een van de grote frustraties in Dublin) en een fatsoenlijk aanbod. En het lijkt erop dat het hier niet bij zal blijven. Tegenover ons is pas een nieuw kantoorgebouw afgewerkt. Ik verwacht en hoop dat wanneer dat in gebruik genomen is de winkels en pubs vanzelf zullen volgen. Aan leegstaande "retail opportunities" geen gebrek!