Wednesday, March 28, 2007

Marsh's Library

Tuesday, March 27, 2007

Monday, March 26, 2007

Verkeerschaos



Zelfs in de beste omstandigheden is het verkeer in Dublin chaotisch, druk, luid enzovoort. Wanneer er iets echt fout loopt zoals een wagen die spontaan in vlammen opgaat is het echt niet meer te doen. Het was hier een echte ramp rond St. Patrick's dit weekend. Blij dat ik geen auto meer heb!

Sunday, March 25, 2007

Lente



De lente is in het land. Gisteren echt schitterend weer...beetje flaneren in 't zonneke, terraske...meer moet dat niet zijn!

Saturday, March 24, 2007

Help



Als aanvulling op de post van gisteren: een boodschap op een raam nabij Pearce Dart station (vorige zomer).

Friday, March 23, 2007

Graffiti



Zoals in elke grote stad kom je in Dublin heel wat graffiti tegen. Dat kan soms vervelend zijn, maar soms ook grappig of aangrijpend. Deze noodkreet was op het voetpad geschreven dichtbij St. Stephens Green.

Voor nog meer bezienswaardige tagging, graffiti en stickers kan je terecht in deze Flickr groep!

Thursday, March 22, 2007

Vergane glorie



Georgian Dublin (oa de buurt rond Merrion Square)staat bekend om zijn oude (18de eeuw) statige huizen, meestal met een deur in een opvallende kleur. Dit exemplaar ligt aan Ardee Street (hier om de hoek) en is dringend toe aan renovatie!

Wednesday, March 21, 2007

Shamrock



Ik had het gisteren over de "shamrocks" op St. Patrick's day. Awel, ik kwam vandaag dit exemplaar tegen!

Ricky Gervais on Comic Relief 2007 Red Nose Day

Dames en heren, de immer schitterende Ricky Gervais! Hij doet elke keer krek hetzelfde maar het blijft lachen...helemaal uitkijken trouwens! Op het eind is er nog een surprise.

Tuesday, March 20, 2007

St. Patricks Day

Afgelopen weekend was het dus St. Patricks day. Hopen toeristen en de hele stad gek om wat eigenlijk een uit de hand gelopen karnavalstoet is...in combinatie met een soort Ierse versie van de bierfeesten.
Maar serieus, het was wel tof! Heel toffe sfeer, iedereen verkleed in het groen en met shamrocks op de wangen. Heel veel volk op straat EN geen auto's of bussen in de stad!!! Toch niet te schatten wat een verschil dat maakt! Enfin, ik had mijn fototoestel helaas niet bij maar voor een indruk van de festiviteiten kan je altijd terecht op de Dublin Blog of in een van deze Flickr-groups.

Oh ja, en het weer viel ook nog mee op zaterdag. Dat kunnen we niet zeggen van de rest van het weekend! Iedereen dacht dat de winter voorbij was maar dat viel effe tegen! Hagel, sneeuw en nachtvorst!

Friday, March 09, 2007

Brussel



Ik las een paar dagen geleden dat volgens een onderzoek een meerderheid van de inwoners van Brussel hun stad op toeristisch vlak zeker zoveel waard zagen als bijvoorbeeld Amsterdam of Parijs. Misschien een beetje te hoog gegrepen, maar ik vind het zelf ook een toffe stad. Hier een paar oude fotokes van mijn dagske Brussel op 1 maart. Brussel kan toch schoon zijn eh...

Thursday, March 08, 2007

Warsaw Airport - Etiuda

Eindelijk weer thuis!

Eerlijk gezegd: Warsaw valt een stuk beter mee dan je zou verwachten. Redelijk modern, groot, een gezellige oude stad, veel groen, en de twee keren dat ik er geweest ben was het weer telkens schitterend. Toch zal het nooit mijn favoriete reisbestemming worden. De mensen lopen over het algemeen redelijk nors rond en je hebt de indruk dat ze je constant proberen in 't zak te zetten (dat is niet enkel een indruk trouwens). En daarbij komt dat de algemene infrastructuur en organisatie meestal nogal ondermaats en chaotisch zijn.

Ik dacht dat ik al heel wat had gezien, maar de Etiuda Terminal van Warsaw Airport slaat dus echt alles! Je moet het gezien hebben om het te geloven. Op de foto de ingang van de terminal. Inderdaad niet veel groter dan een buskotje. Charleroi - Brussels South Airport is vanaf deze week dus zijn titel van meest beschamende luchthaven kwijt. Als je vanaf Charleroi met Wizzair naar Warsaw vliegt kom je trouwens aan in de Etiuda terminal.

Tuesday, March 06, 2007

Krakow & Katowice




Vandaag weer een beetje meer van Polen gezien. Twee absolute tegenpolen eigenlijk: Krakow en Katowice. Krakow is geweldig mooi (en dan heb ik nog maar een paar straten gezien) terwijl Katowice een nieuwe definitie geeft aan het idee van lelijk. Denk Brussel Centraal en je hebt een goed beeld van Katowice. Schitterend weer vandaag trouwens!

Monday, March 05, 2007

Polen



Ik ben de afgelopen paar weken bijna doorlopend onderweg geweest en eerlijk gezegd begint het mij stillekes de keel uit te hangen. Om het helemaal kompleet te maken ben ik deze week in Polen (Warsaw - Krakow - Katowice - Warsaw). Een trip waar ik eerlijk gezegd nogal tegenop zag. Maar ik moet toegeven dat het tot nu toe beter meevalt dan verwacht: taxi op tijd, vliegtuig op tijd, zonneke, niet te koud, goei meetings in Warsaw, trein nog net gehaald (ondanks de enorme rijen aan de kassa in Warsaw central), en die trein was dan ook nog eens proper en snel. Houden zo dus!
Op de fotokes nog een paar architecturale hoogstandjes uit de communistische periode...

Sunday, March 04, 2007

Leeg



Vrijdagavond: vlucht twee uur vertraging. Vertrek pas rond 23u. Er is op dat uur echt geen bal meer te beleven in Zaventem. @$$#%&&&ing Aer Lingus!!!