Sunday, December 31, 2006

Oudjaar - Nieuwjaar


Veel plezier op het feestje straks!

Ik besef opeens dat dit de eerste Sylvester-party in het buitenland zal worden. En niet alleen in het buitenland, ook in een andere tijdszone. Ik vond het vroeger altijd zo'n raar idee dat terwijl wij stonden af te tellen ze in Nieuw-Zeeland al lang slapen waren. Dit jaar loop ik dus zelf een uur achter...

Nu alleen hopen dat de stormwind hier niet te fel overdrijft voor het vuurwerk!

Saturday, December 30, 2006

James Brown - I Feel Good



Volgens De Morgen heeft vandaag zijn geboortestad Augusta afscheid genomen van James Brown: de "Godfather of Soul" lag opgebaard in een zee van bloemen en kransen, gekleed in een zwart jasje en rood hemd.

We gaan der toch nog ene keer een lap op geven!

Saddam dood

Het doodvonnis tegen Saddam is dus uitgevoerd. Was wel verwacht natuurlijk en de hele invasie in Irak was in zekere zin een kroniek van een aangekondigde dood zoals Marquez het zou zeggen.

Toch wel een gemiste kans vind ik. Hier hadden de VS (en met hun de zogenaamde Alliance of the Willing) eens kunnen tonen dat het hun echt menens was in het Midden-Oosten. Deze terechtstelling is op lange termijn alleen maar koren op de molen van degenen die alles bij het oude willen laten in Irak.

Wat ook opvalt is dat het verschil van mening tussen de VS/UK en Old Europe nog steeds springlevend is. Terwijl de Europese (of toch in ieder geval de Belgische) pers eerder kritisch reageert is de algemene tendens in Ierland en Engeland nogal triomfantelijk.

Foto van de week: the Irish Sea



The Irish Sea net buiten Dublin (meer bepaald in Bray). Augustus 2006

Friday, December 29, 2006

Bloessems



2006 Was het jaar waarin oa het klimaat een thema was. Ondermeer door de film An Inconvenient Truth van Al Gore, maar natuurlijk ook door de geweldige zomer gevolgd door de absoluut fantastische herfst.

Deze week kwam daar nog wat bij: bloessems in Dublin op 28 december? Hoe fucked up is dat!

Saturday, December 23, 2006

Kerstmis + luchthaven = chaos

Dublin is een stad van immigranten en Ierland een land van immigranten. De laatste paar jaar alleen is het totale aantal inwoners gestegen met zo'n 2 millioen. Die willen natuurlijk allemaal naar huis voor Kerstmis!



C liet al weten dat ze haar vlucht op woensdag maar net gehaald had wegens de lange rijen aan de veiligheidscontrole. Ik wist dus dat het drukker dan gewoonlijk zou zijn maar aan deze chaos had ik me niet verwacht! Rijen en rijen wachtenden in de hele terminal. Goed dat ik geen bagage om in te checken heb, maar ik schat toch dat het op zijn minst een uur zal kosten om door security te raken - en dat is met het nodige foefelen en vals spelen :-) en dat op een nuchtere maag!!!

Friday, December 22, 2006

Taxi


Als er een sector is die nog wat kan bijleren op vlak van customer service is het wel die van de taxi's - in ieder geval die in Ierland!

Ik bel net om een taxi naar de luchthaven te bestellen voor morgenvroeg 5u. Antwoord:

"I'm sorry sir, but we don't take orders yet for tomorrow morning. Try calling again at 2330. You can also try to call tomorrow morning."

Ik ken dat morgenvroeg bellen...dan kunt ge der een lap op geven dat er geen taxi's meer beschikbaar zijn. Ze hebben mij zo al eens liggen gehad. Oplossing: gewoon opnieuw bellen naar dezelfde firma!

Ikke: "I would like to arrange a taxi for tomorrow morning 5am to the airport"

Antwoord: "No problem sir, where do we pick you up?"

Ligt het nu aan mij of hebben ze daar een probleem??

Thursday, December 21, 2006

Foto van de week: ijsland



Dit was het hoogtepunt van een geweldige reis: na een dag door de Ijslandse fjorden te trekken kwamen we terecht in een oude kerk die omgebouwd was tot B&B. Absoluut geweldig.

Wednesday, December 20, 2006

Christmas in Dublin

We zijn erdoor! Vandaag zo goed als de hele dag in de rijkgevulde winkels van Dublin doorgebracht om kadootjes te scoren. Meestal is dat geen probleem maar vandaag heb ik echt moeten zoeken naar inspiratie. Enfin, het is gelukt.

Het was hier echt een schitterende dag. Koud maar heel zonnig, waardoor de stad er op zen best uit zag. Natuurlijk had ik mijn fototoestel niet bij. Overkomt me nu eens altijd: je zeult je camera mee en niets lijkt de moeite van het fotograferen waard. Je durft buitengaan zonder en je mist gelijk een tiental geweldige foto's. Deze Santa-invasie bijvoorbeeld...gelukkig was iemand van de Dublin Blog wel zo slim geweest om MET camera de deur uit te gaan.

Tuesday, December 19, 2006

Gadget helpt stoppen


Voor degenen die hun sigaretten-consumptie willen afbouwen is er nu "The Nicostopper". Een gadget van USD 300,- dat je kan programmeren om je sigaretten enkel op vaste tijdstippen vrij te geven - ongeacht hoeveel goesting je hebt!

Grappig idee...de beste manier om te stoppen is volgens mij toch nog altijd gewoon stoppen.

Monday, December 18, 2006

Vakantie

Vanaf vandaag twee weken en een paar dagen verlof! Tsjakaaaaaa...

Ga geweldig veel tijd spenderen op deze site denk ik! Kwestie van al die series die ik nog niet gezien heb alsnog te bekijken.

Dit weekend trouwens toch maar naar Borat gaan kijken (de meerderheid wint). Ik begrijp eerlijk gezegd niet waarom al die heisa. Het is al bij al redelijk braaf en op een paar echte jerks na (de studenten, de christenen, de rodeo-bezoekers) komen de Amerikanen er al bij al nog goed uit. En Borat is ECHT grappig...

Sunday, December 17, 2006

Person of the year

Time heeft naar jaarlijkse gewoonte de "persoon van het jaar" bekend gemaakt. De prijs is meestal redelijk controversieel (een paar jaar geleden was Mr. Bush de laureaat) maar heeft als bedoeling de persoon te eren die in het afgelopen jaar het meest in het nieuws was/van invloed is geweest op de wereld.

...en de prijs gaat dit jaar naar: de internetgebruikers. De redactie van Time erkent blijkbaar dat 2006 een soort scharnierjaar was waarin breedband internet definitief de norm werd en waarin we meer en meer tijd online gingen doorbrengen. Ik weet dat dit alvast klopt voor mijzelf! Goede keuze dit jaar!

Saturday, December 16, 2006

Foto van de week: Mykonos



In deze grijze decemberdagen kan het geen kwaad om nog eens wat zon te zien. Op Mykonos was daaraan geen gebrek.

Friday, December 15, 2006

rocketlauncher

Deze JackAss imitatie loopt gruwelijk fout...maar o zo grappig. Lang geleden dat ik nog zo gelachen heb!

Vlaanderen De Leeuw

Ik heb de hele heisa rond de fake RTBF-reportage gemist wegens onderweg en geen (zin in) toegang tot Vlaamse pers. Het is ondertussen al een paar dagen achter ons dus ik ga er niet teveel over zeggen - alleen dit:

- waarom al de heisa? Het is misschien een flauwe imitatie van de Orson Welles interpretratie van "War of the Worlds" maar het is in ieder geval een originele manier om een reportage te laten beginnen. Doet me ook vaag een beetje aan Schalkse Ruiters denken;
- waarom al die heisa? Belgie is de facto al gesplitst! De politici moeten alleen nog de details uitwerken. Het is volgens mij begonnen toen de weermannen en -vrouwen op VRT het over het weer aan de "vlaamsche kust" begonnen te hebben ipv de Belgische kust. En de evolutie van de prestaties van "De Rode Duivels" (belachelijke naam trouwens) is waarschijnlijk een goede graadmeter voor de kwaliteit van het produkt Belgie. Hoeveel Vlammingen lezen Waalse kranten of kijken naar Waalse TV? En het aantal Walen dat de Vlaamse media volgt is waarschijnlijk nog lager...de gemiddelde Vlaming is beter op de hoogte van wat in Duitsland, Nederland of Engeland aan de gang is.
- als ik als "Belg in het buitenland" de Belgische constructie probeer uit te leggen ("You are from Belgium? So you speak French") voeg ik er steevast aan toe dat als de huidige evolutie zich doorzet Belgie over 25 jaar niet meer zal bestaan maar is opgegaan in het Europa van de regio's.


Belgie is een en blijft een kunstmatige constructie, in 1830 in elkaar geflanst door Engeland, Frankrijk en Duitsland als een soort van bufferzone zodat ze mekaar niet teveel in de haren zouden zitten. En toch weet ik niet zeker of een splitsing een goede zaak zou zijn. De wereld weet Belgie nog niet liggen, laat staan Vlaanderen. Brussel kent wel iedereen...misschien is dat de oplossing. Als Vlaanderen en Wallonie nu eens zouden opgaan in "het Brussels hoofdstedelijk gewest"? Zijn we meteen van al dat gezeik rond B-H-V af!

Tuesday, December 12, 2006

Nr. 13

Net aangekomen in Dublin met een Ryanair vlucht uit Brussel. Het viel me opeens op dat er geen rij 13 is. Bijgeloof natuurlijk....aan de andere kant, waarom alles riskeren? :-). Morgen vlieg ik met Aer Lingus. Ga eens op letten of ze daar even bijgelovig zijn s`e......

Monday, December 11, 2006

Duvel

Nog effe om te verduidelijken wat ik bedoel met Duvel!

Duvel


In Brussel vandaag...woehoeee: Duvel!!!

Blinken

De schoenpoetsers in Dublin Airport zijn er vandaag na lang aandringen in geslaagd om mij te overtuigen. Het was 7 Euro maar het was het geld meer dan waard! Mijn schoenen zagen er niet zo goed uit toen ik ze kocht.

Leercurve

Al doende leert men. Ik bestel tegenwoordig mijn taxi's 10 minuten vroeger dan ik ze nodig heb. Als ze al komen opdagen zijn ze meestal toch niet op tijd. Vanochtend was het weer van dat: om 5:15 telefoon. "goodmorning, this is your taxi driver. I'll be with you in 5 minutes". Hij was uiteindelijk 10 minuten te laat. Ofwel loopt mijn klok voor...

Sunday, December 10, 2006

Online boekenplank

Via de Bwards op een aantal toffe blogs terechtgekomen. Blogs blijken een geweldige manier te zijn om leuke sites en ideeen te ontdekken. Shelfari bijvoorbeeld (via Detender@media) waarbij je een online boekenkast aanmaakt. De site toont dan welke andere gebruikers dezelfde boeken hebben. Interessant idee denk ik. We zullen zien hoelang het boeiend blijft maar ik heb alvast een persoonlijke plank aangemaakt.

Saturday, December 09, 2006

Spaanse tapas

Via de Belgian Blog Awards terechtgekomen op een toffe blog van een Belg/Vlaming die in Spanje woont. Goed om te weten dat ik niet de enige "buitenlander" ben met een blog (wist ik wel natuurlijk, maar toch).

IPod wekker


Coole wekkerradio die ook nog eens dienst doet als docking station voor je iPod. Allemaal goed en wel, maar zal wel serieus wat lappen kosten! Voor mij persoonlijk is mijne GSM goed genoeg.

Jacobs Ladder

In onze fitness staat sinds een paar weken een nieuw toestel: Jacobs Ladder. Het toestel is op dit moment op test en iedereen die een poging waagt wordt gevraagd een feedback formulier in te vullen. Tot nu toe heb ik echter nog niemand een poging zien wagen. Waarom ben ik niet verbaasd? Jacobs Ladder ziet er volgens mij meer als een soort martelwerktuig uit dan als een fitnesstoestel.

Firefox




Boing Boing heeft vandaag een post met een overzicht de penetratie van Firefox in Europa. In sommige landen gebruikt ondertussen meer dan 30% van de surfers Firefox in plaats van Internet Explorer. Belgie zit in de middenmoot met 17% (meer dan Nederland). Er is dus hoop!

Friday, December 08, 2006

Rookverbod met uitzonderingen

Volgens De Morgen is het rookverbod voor restaurants (vanaf januari 2007) nog niet actief of er is al sprake van uitzonderingen. Typisch. Als de politici nu eens de ballen zouden hebben om een echte beslissing te nemen over een rookverbod - na landen als UK, Ierland, Spanje, Italie, enzovoort. Geloof me, de absolute meerderheid van de mensen (en kiezers) zal er zeer gelukkig mee zijn. Zelfs in Ierland, waar het absoluut niet plezant is om buiten te gaan roken tijdens de wintermaanden, is zo goed als iedereen (rokers, niet-rokers, cafe-bazen) happy over het rookverbod.

Thursday, December 07, 2006

GSM kankervrij

Een algemene zucht van opluchting gaat door de wereld: de eerste studie is gepubliceerd die bewijst dat GSM-gebruik NIET kankerverwekkend is! Ongeveer 400.000 Deense gebruikers werden over een periode van 20 jaar (dat moeten dus allemaal "early adopters" geweest zijn) gevolgd. Uit de test bleek dat er geen verhoogd risico op kanker is door GSM-gebruik.

Blijven bellen dus :-)

Verkeerspaaltjes

Je kent ze wel, die paaltjes die sommige straten (bv Demerstraat in Hasselt) afsluiten voor auto's maar wegzakken voor bussen enzovoort...sommige bestuurders proberen die paaltjes te slim af te zijn. Helemaal fout idee!!!

Allen Carr


Vorige week is anti-rook goeroe Allen Carr gestorven. Carr rookte op een bepaald ogenblik (volgens eigen zeggen) meer dan 100 sigaretten per dag, maar nadat zijn vader aan longkanker stierf nam hij de beslissing om te stoppen. Later ontwikkelde hij zijn theorie dat stoppen met roken absoluut geen cold turkey moet opleveren. Op basis hiervan schreef hij verschillende boeken over stoppen met roken en begon hij een keten van afkickcentra die regelmatig door allerlei beroemdheden bezocht werden.

Allen Carr is gestorven aan longkanker.

Monday, December 04, 2006

iPhone komt eraan!

Volgens Kevin Rose van de Diggnation podcast zal de langverwachte iPhone in January gelanceerd worden - en hopelijk niet alleen in de USA!! Ben benieuwd om te zien of Apple hetzelfde kan doen voor de GSM-markt als ze met de MP3-speler/walkman markt gedaan hebben via de iPod

Sunday, December 03, 2006

The Simpsons iPod



Volgens Wired Magazine zijn de makers van The Simpsons klaar met een episode (gebaseerd op War of The Worlds en The Terminator) waarbij iPods de wereld veroveren. Ik dacht nochtans dat dit al een voldongen feit was?!

Feestje

Gisteren verjaardags/vroeg kerstfeestje van Claudia. Eigenlijk was het niet echt de bedoeling om er een echte party van te maken - eerder een "drink" met een kleine groep van een twintigtal mensen.
Uiteindelijk is het toch een beetje feestje geworden, met de laatste partygoers de deur uit rond 4u30. Was tof, gezellig, interessant (geweldige discussies gehad, plannen voor wereld dominantie gemaakt, plannen gemaakt om de wereld te verbeteren, gewoon gezeverd)en vandaag natuurlijk....koppijn :-(

Vandaag buitenkomen zal er niet inzitten. De eerste winterstorm is gearriveerd: regen, wind, koud. Heeft wel iets zo op zondagnamiddag rustig aan herstellen van een serieuze kater, met de wind huilend rond het huis. Nu nog een open haard installeren en het is helemaal perfect.

Saturday, December 02, 2006

Sexual Consent

Dit is echt een grappige video...belangrijk op een first date!