Tuesday, October 24, 2006

Zaventem hotel

Godverdoemme...het zit weer eens serieus tegen: mijn vlucht Brussel-Dublin van gisterenavond werd afgelast - het toestel werd door de bliksem geraakt tijdens het landen in Brussel en blijkbaar was er schade aan het computersysteem. Nogal vervelend, vooral omdat ze tot bijna middernacht gewacht hebben voor de knoop door te hakken: lukt het nog om vandaag te vertrekken of stoppen we die mensen in een hotel? Het is het laatste geworden. Met felicitaties van Aer Lingus een nachtje in het Sheraton tegenover de luchthaven. Geweldig vervelend (en ook wel een uitputtingsslag) maar het ergste komt nog!

Met een beetje meeval ben ik erin geslaagd om de eerste vlucht richting Dublin te nemen. Het enige probleem was dat die vlucht om 11u20 aankwam in Dublin en mijn geplande vlucht naar Kopenhagen om 11u vertrokken was. Verandering van schema dus: in plaats van vier dagen Denemarken wordt het nu vier dagen Dublin. Nuja...klinkt eigenlijk niet slecht eh...

Thursday, October 19, 2006

Stilte voor de storm...

Door omstandigheden is mijn geplande trip naar Duitsland van deze week geannuleerd. Een meevaller: het doet echt goed om na bijna constant onderweg te zijn in de laatste twee maanden eens vier dagen aan een stuk thuis uit te kunnen werken, een paar keer te kunnen gaan sporten, en vooral in mijn eigen bed te kunnen slapen!

Om het te vieren gaan C. en ik vanaf morgenavond een weekendje naar London (feestje)! En dan begint het opnieuw: maandag naar Brussel, dinsdag tot donderdag naar Denermarken, volgende week naar Estland en Letland, de week erop naar Duitsland, dan een week naar Moskou....en om november af te sluiten een paar dagen naar London voor onze Q4 team meeting. En dan nog een weekske of twee goe poeier geven en het is bijna Kerstmis! Pffffffffffffffffffff

Sunday, October 15, 2006

Flanders in Dublin

Gisteren op een feestje voor de eerste keer sinds onze aankomst in Dublin aan de praat geraakt met enkele Vlamingen. Eentje van Aalst, de andere van Antwerpen of eigenlijk Schilde (in zijn eigen woorden: "waar de rijken wonen"). Je komt regelmatig Nederlanders tegen maar heel zelden Vlamingen. Die schijnen nogal honkvast te zijn...een cliche dat toch wel lijkt te kloppen. Het is zelfs zo dat voor bepaalde departementen (vooral sales & marketing) bij G. Nederlanders de Vlaamse markt bedienen en Fransen Brussel en Wallonie. Toch wel straf niet? Vooral omdat Vlamingen heel goed schijnen te scoren op de eerste selectieproeven (een stuk beter dan Nederlanders). Maar op een bepaald punt van het selectieproces beslist de Vlaming dat het toch niet de moeite waard is om (al dan niet tijdelijk) naar het buitenland te gaan.

Nederland is bovendien een van de best presterende markten in Europa, terwijl Belgie (en Vlaandere) eerder slecht scoort. Beetje vreemd omdat net de redenen waarom Nederland goed scoort (grote bedrijven, hoog gemiddeld inkomen, hoge penetratie van breedband internet) ook voor Belgie opgaan. Blijkbaar is Belgie/Vlaanderen eerder sceptisch over online diensten en toepassingen in het algemeen en adverteren in het bijzonder. Iets wat ook wel blijkt uit de hele heisa rond Google Nieuws Belgie van een paar weken geleden.

Saturday, October 14, 2006

Ik wou dat ik het zo goed kon uitleggen...

Een selectie van een interview door SALON met wetenschapper en atheist Richard Dawkins over zijn laatste boek, The God Delusion (gevonden via BoingBoing):

SALON: What do you do with consciousness? I mean, do you really think the mind is totally reducible to neural networks and the electro-chemical surges in the brain? Or might there be something else that goes beyond the physical mechanics of the brain?

DAWKINS: Well, once again, let's not use the word "reducible" in a negative way. The sheer number of neurons in the brain, and the complication of the connections between the neurons, is such that one doesn't want to use the word "reducible" in any kind of negative way. Consciousness is the biggest puzzle facing biology, neurobiology, computational studies and evolutionary biology. It is a very, very big problem. I don't know the answer. Nobody knows the answer. I think one day they probably will know the answer. But even if science doesn't know the answer, I return to the question, what on earth makes you think that religion will? Just because science so far has failed to explain something, such as consciousness, to say it follows that the facile, pathetic explanations which religion has produced somehow by default must win the argument is really quite ridiculous. Nobody has an explanation for consciousness. That should be a spur to work harder and try to understand it. Not to give up and just say, "Oh well, it must be a soul." That doesn't mean anything. It doesn't explain anything. You've said absolutely nothing when you've said that.

Wednesday, October 11, 2006

Wat doe ik fout...

...als Nederlanders spontaan antwoorden in het Engels? Bijbelse spraakverwarring hier in Amsterdam!

Saturday, October 07, 2006

Finland

Ben de voorbije week in Finland geweest: Helsinki, Turku en Joensuu, al heb ik al mijn overnachtingen in Helsinki gedaan. Het was de eerste keer in Scandinavie voor mij (een dagtrip naar Stockholm niet meegeteld) en het heeft zeker een positieve indruk achtergelaten - alhoewel ik geen tijd had om echt aan sight-seeing te doen. Wel veel te veel tijd in de trein doorgebracht, wat toch ook helpt om een eerste indruk te krijgen.

Helsinki is een leuke stad...niet spectaculair of zo maar er heerst een toffe sfeer, de mensen zien er goed (en gezond) uit, ligt aan het water, is makkelijk te voet te verkennen enzovoort. Het Fins is moeilijk te ontcijferen maar iedereen spreekt Engels. Op de trein wordt alles zelfs in drie talen aangegeven en omgeroepen: Fins, Engels en Zweeds. Ja Zweeds! Ik wist het niet maar Zweeds is een officiele taal in Finland omdat er een vrij grote groep Zweden woont. We zijn dus niet alleen met onze meertaligheid. Het grote verschil met Belgie echter is dat in Finland niemand er een probleem van lijkt te maken....Helsinki in het Zweeds is trouwens Helsingfors.

Finland is trouwens groot! Het voelt alsof ik het grootste deel van de voorbije week in de trein he doorgebracht. Van Helsinki naar Turku en terug is alles bij mekaar ongeveer 5 uur. Saaie rit trouwens: het landschap aan die kant deed me eerlijk gezegd een beetje aan Nederland denken - maar dan met bomen ipv kanalen.

Een retourtje Helsinki-Joensuu is andere koek: bijna 6 uur heen en hetzelfde voor de terugreis. Zo goed als de hele dag in de trein doorgebracht dus - enige pluspunt van die trip was het landschap. Helemaal wat je van Finland zou verwachten.

Ik hoop nu al dat ik volgende keer wat meer tijd heb om op verkenning te gaan...

De Pyromaantjes - Part II

Om effe terug te komen op een eerder bericht: donderdagavond hebben ze hier beneden ne auto in de fik gestoken! Moest er eens van komen..Was toen nog in Helsinki maar volgens Claudia was het echt alsof ons balkon in brand stond. Veel rook ook. Vandaag is er nog enkel een zwarte vlek over en op basis daarvan denk ik dat het vuur evengoed naar de hele woonblok had kunnen overslaan...what's next?

Ze zijn hier in de buurt ook compleet gaga aan het worden met vuurwerk! Sinds vorig weekend schieten ze doorlopend vuurpijlen en bommetjes af. Blijkbaar is het in verband met Halloween...een soort aftellen eigenlijk. Schijnt "a big night" te zijn hier. En wij die dachten dat we geen vuurwerk zouden hebben tijdens oudejaarsnacht omdat het verboden is...

Monday, October 02, 2006

An inconvenient truth

We zijn gisteren nog eens in de cinema geraakt om naar An inconvenient truth te gaan kijken. En ik moet zeggen: indrukwekkend. Iedereen zou deze film moeten gaan zien!

Het is eigenlijk een soort samenvatting van een lezing door Al Gore (yep zoals hij zelf zegt hij die ooit de volgende president van de VS was) over klimaatsverandering. Iedereen zien!!!!! Nu!

Sunday, October 01, 2006

Volley "inter"land

De US zijn bezig om een enorme muur (eerder een hek eigenlijk) te bouwen om Mexicaanse immigranten buiten te houden. Er is heel wat discussie over het nut van dergelijke afscheidingen, maar de eerste praktische toepassing is gevonden! Beach - of woestijnvolley...geeft een geheel nieuwe betekenis aan de term interland!