Monday, July 31, 2006

Lissabon

Iemand al eens in Lissabon geweest? Ik vorige week de eerste keer: eerst en vooral voor een kwartaal team-meeting maar ik heb er een paar dagen aan vast kunnen hangen.

Eerlijk gezegd wist ik niet goed wat te verwachten. Het is geen tweede Barcelona of zo - hoewel mensen die van Barcelona houden zullen waarschijnlijk ook een leuke tijd in Lissabon hebben.
Eerst en vooral was het niet zo heet als verwacht. De zon is natuurlijk van de partij maar er is een constante zeebries die voor afkoeling zorgt. Dat maakt een city trip in het Zuiden natuurlijk een stuk draaglijker. Wie afkoeling nodig heeft kan trouwens ook terecht op een van de tientallen stranden aan de rand van de stad.

Geweldig lekker gegeten ook: veel vis en varkensvlees (zelden zo lekkere worsten gehad bij de BBQ - de Vis Vol-au-Vent was anders ook niet slecht!).

Maar ik moet toegeven dat ik meer tijd op restaurant en aan het strand/zwembad heb doorgebracht dan in de stad. Ik zal zeker nog eens moeten terug gaan want een paar uurtjes zijn maar net genoeg om een indruk te krijgen. Er zijn hele stadsdelen die ik nog niet gezien heb dus zou het zeker de moeite kunnen zijn.

Monday, July 10, 2006

Zidane training

Help Zidane om nog beter te worden!

Tip: gebruik de muis en enter toets om te bewegen over het veld.

Bastardo

Gisteren in de pub naar de finale van het WK gaan kijken - het viel me trouwens op dat ik dit WK zo goed als alle belangrijke matchen in de pub gezien heb, iets wat ik op het vasteland zelden deed.

Het was best wel grappig omdat er vrij veel Fransen en Italianen waren. Vooral de Italianen (uiteraard) lieten van zich horen. Het meest gebruikte woord gisteren was zonder twijfel bastardo. Het grootste deel van de wedstrijd elke keer de scheidsrechter in beeld kwam omdat de Italianen ervan overtuigd waren dat de penalty (en dus de eerste goal van Frankrijk) onterecht was. Het werd er natuurlijk niet beter op toen de tweede italiaanse goal afgekeurd werd door buitenspel. Toch moest het echte creatieve italiaanse woordgebruik nog beginnen...

...en het werd pas echt gelanceerd door de kopstoot van Zidane tijdens de verlengingen. Alle Fransen werden opeens nogal stil terwijl bij de Italianen het schuim bijna rond de mond stond.

En dit keer geen misser voor Baggio!!! Eind goed al goed.

Saturday, July 08, 2006

London Eye before sunset


London Eye before sunset
Originally uploaded by ZaksterNT.

Donderdag en vrijdag was ik in London voor een team meeting en enkele vergaderingen. Zoals gewoonlijk was de team meeting weer dik OK: een paar presentaties doorstaan in de namiddag en 's avonds een champagne vlucht op de London Eye. Echt geweldig - alleen jammer dat je maar tijd hebt voor 1 glaasje champagne ;-)

Friday, July 07, 2006

President George W Bush - Sunday, Bloody Sunday, Music Video

Zonder commentaar!

Schoffies

Een vervelend onderdeel van leven in Dublin is het vandalisme. In de paar weken dat we hier wonen zijn er al verschillende "aanslagen" geweest tegen ons gebouw. Zo werd een gedeelte van de glazen voordeur een paar weken geleden ingegooid. Die schade is ondertussen gerepareerd maar nu is het paneel met de bel het slachtoffer geworden: het afdekplaatje is er gewoon afgerukt waardoor het onmogelijk of in ieder geval heel moeilijk geworden is om aan te bellen. Dit is niet alleen vervelend voor bezoekers: ook de postbode raakt enkel met veel geluk (als er net iemand naar buiten loopt) binnen. Ook de pakketdiensten slagen er niet in om dit te omzeilen: UPS heeft al verschillende pogingen gedaan om een pakje af te leveren maar tot nu toe zonder succes.

Helemaal zeker ben je natuurlijk nooit maar we zijn ervan overtuigd dat een bende kinderen (hangjongeren of straatschoffies zoals ze in Holland zeggen) van de wijk om de hoek hierachter zitten. Naar 't schijnt maken ze er in sommige wijken ook een sport van om ruiten on te gooien met golfballetjes. Niet dat het veel zou uithalen, maar soms denk ik dat het best wel nuttig zou kunnen zijn om een bewakingscamera te installeren. Die mannen te pakken krijgen zal waarschijnlijk niet lukken, maar je krijgt dan in ieder geval een beter beeld van de daders. Letterlijk en figuurlijk...

Wednesday, July 05, 2006

Italian fans


Italian fans
Originally uploaded by eoghanmcn.

Recept voor depressie: de halve finale Duitsland-Italie samen met een hondertal Duitse fans bekijken in de pub en dan achteraf naar huis lopen en geconfronteerd worden met feestende Italiaanse Dubliners.

Het was trouwens een terechte overwinning. Alleen jammer dat het weer in de laatste minuut was. Die Italianen doen het precies opzettelijk.

Monday, July 03, 2006

Sunday, July 02, 2006

Nieuwe telefoon + adventures in gymland

Jammer genoeg gaat het een beetje zoals verwacht: een blog regelmatig (dagelijks) updaten blijkt moeilijker dan verwacht :-(

We hebben weer een drukke week achter de rug: ik had maandag mijn "health assessment" bij de fitness, dan een paar dagen naar Maastricht en London om nog een paar dingen te regelen ivm met mijn "mutatie" naar Dublin/London en dan vrijdag Claudia steunen met supporteren voor Duitsland en pintjes pakken met Claudia en collega's.

De gezondheidstest bij de fitness ging trouwens heel vlot. Geweldig gezond en 5 (VIJF!!!) kilo lichter dan ik dacht. Er zijn ondertussen wel een paar barstjes in mijn beeld van de club: er zijn verdacht veel cardio-toestellen die stuk zijn, de kleedkamer stinkt geweldig naar zweet (in al mijn volley jaren zelden meegemaakt) en de saunda/stoombad is verplicht met zwembroek. Maar ondertussen ben ik nog een paar keer geweest en begin al gewoon te raken. Het cross-trainen, roeien, fietsen en gewichtheffen komt stilaan terug op het niveau van eind mei in Maastricht.

In London eindelijk mijne nieuwe telefoon en company credit card kunnen ophalen! Voelt echt goed als alles eens goed geregeld is. Alhoewel er toch een probleempje was: ze hadden geen PIN code bij de telefoon gevoegd. Geen probleem, zeker omdat ze mij mondeling de standaard code voor alle nieuwe toestellen hadden verteld. 's Avonds tijd genoeg om een beetje gewoon te raken aan het toestel omdat mijn vlucht naar Dublin een uur vertraging had. Maar natuurlijk moest ik het uitschakelen bij het boarden. Terug in Dublin werkte de PIN niet! Moest natuurlijk weer lukken :-( Resultaat: 's avonds om half 10 nog een IT Call gelogd via het intranet met de dringende vraag voor de juiste PIN. Gelukkig werkte dat systeem voor de verandering eens efficient: om 9u30 de volgende ochtend had ik de juiste PIN.

Zaterdag: Brazilie eruit tegen Frankrijk! Wie had dat een week geleden verwacht! Engeland terecht naar huis.

Dadelijk naar een tapas-bar voor een Flamenco optreden en dan naar de cinema. De Gouden Palm van dit jaar in Cannes: The wind that shakes the barly van Ken Loach. Het gaat naar 't schijnt over de Ierse onafhankelijkheidsstrijd dus heel Ierland is er vol van. En volgens de IMDB is dat terecht ook!