Tuesday, May 30, 2006

First days in Dublin

We hebben een druk weekend achter de rug: veel gelopen, veel ontdekt - buurtwinkel, glascontainers, Lidl/Aldi in de buurt, cafekes en clubs in de buurt...maar ook Phoenix park (volgens de reisgidsen het grootste city park in Europa - en zelfs groter dan Central Park in NY) - en natuurlijk GUINNESS!

Het blijft ook elke dag (en eigenlijk elke keer je naar buiten kijkt) weer verbazen over het uitzicht. 's Avonds de verschillende kleuren van de zonsondergang, overdag kijken naar opstijgende vliegtuigen of naar de meeuwen die rondzweven boven de stad. Of natuurlijk naar de Wicklow Mountains (geweldig om de mist daar te zien opkomen en wegtrekken!)
Toch zal het goed zijn als we volgende week terug internet en TV hebben! Yep: we hebben een bestelling geplaatst. Het zal NTL worden (een beetje het Ierse Telenet). De vertegenwoordiger zei elke tweede zin "this is free" dus ik denk wel dat we een goede deal hebben! Het komt erop neer dat we een combinatie van breedband internet en digitale tv (55 kanalen) zullen krijgen! En juist op tijd voor het WK voetbal!

Phoenix Park was echt cool! Loslopende (eigenlijk uitgestrekt op het gras) kuddes herten, overal mensen aan het sporten: cricket, rugby, hurling, enzovoort! Het zal moeilijk worden om te kiezen tussen dit en het strand tijdens de zomer. Het schijnt trouwens dat golf hier heel democratisch is...toch eens gaan proberen...

Claudia heeft ondertussen ook haar eerste dag bij Google achter de rug! Het is in ieder geval heel goed meegevallen. Ze leggen heel veel nadruk op opleiding en teamgeest - ze doen bijvoorbeeld elk kwartaal een uitstap per team en met het hele kantoor in Dublin. Naar het schijnt stonden ze in April met 700 man Ierse volksdansen te leren. En elke maandag is het "Thank God it is Monday" dag...dus Claudia had onmiddellijk al een goed begin van de week!

Tuesday, May 23, 2006

sleep


sleep
Originally uploaded by xurde.

...als de verhuis achter de rug is...!!!!!

Monday, May 22, 2006

Moving boxes


Moving boxes, all packed, originally uploaded by ddrucker.

Zo ziet Clermontlunet 13B er ondertussen ongeveer uit...toch echt niet te geloven wat ne mens allemaal bij mekaar sleept op een paar jaar!

Sunday, May 21, 2006

Datum ligt vast


Ryanair, originally uploaded by opennewsturismo.

De laatste dagen hebben we heel wat gezweet, gevloekt, kilometers gemaakt ...kortom de verhuis is op kruissnelheid!
We hebben dit weekend een bestelwagen gehuurd om nog een paar oude spullen naar het milieupark te brengen, maar vooral om een paar grotere meubelstukken zoals kleerkasten, stoelen, tafels enzovoort naar Claudia haar ouders (haar broer neemt een aantal meubels over) en naar Alken (Leentje neemt een aantal meubels over) te brengen.

Vrijdag hebben we dan ook eindelijk een definitief aanbod van alle verhuisbedrijven ontvangen. De goedkoopste is bijna 1500 EURO goedkoper dan de duurste dus het was het wachten waard! We hebben nu ook een datum afgesproken: 6 juni! Volgens de firma zou alles de dag erop in Dublin zijn.

Volgende donderdag vliegen we naar Dublin vanuit Eindhoven! We zijn er bijna...

Thursday, May 18, 2006

Vloer en oven misschien verkocht!

Mogelijk geweldig goei ontwikkelingen mbt de oven en de vloer! Er is daarstraks iemand langsgeweest om een kijkje te nemen voor "een vriend". De Vriend is de eigenlijke kandidaat-huurder maar hij kon niet wegens werk.
Hij heeft op dit moment zelf niks en zou dus interesse hebben in alles wat een beetje redelijk is. De persoon die langskwam zei dat hij expliciet zei interesse te hebben om de vloer over te nemen en waarschijnlijk ook de oven zou weten te waarderen. Het zou zelfs kunnen dat we onze rode muur niet moeten overschilderen! De persoon die kwam kijken was alvast heel positief. Nu alleen nog wachten tot de Vriend zelf kan langskomen.

Minder goed nieuws op het verhuisfront: we zijn nog altijd aan het wachten op offertes van twee firma's.

Wednesday, May 17, 2006

De nieuwe MacBooks zijn er!!!

hm hm hm...als we nu niet zoveel geld aan verhuizen aan het uitgeven waren dan zou ik er toch eens over nadenken!

Een stapke vooruit en...terug stil

Vandaag zijn de mannen van de kringloop langsgeweest (ze hadden gisteren ook al een poging gedaan maar door slechte planning - ze konden geen tijdstip opgeven waarop ze zouden langskomen en stonden hier om 8u voor de deur - is het toen niet doorgegaan). Ze hebben een paar dingen meegenomen, waaronder Claudia haar kleerkast, een paar stoelen en een paar rekjes. Ze hebben het logeerbed niet meegenomen wegens te groot en ze hebben de tafels ook laten staan. De reden was dat ze alleen dingen willen die niet kapot zijn!? Raar mannen als je het mij vraagt!

We hebben ondertussen ook bezoek gehad van 3 extra verhuizers, en van een van hun zelfs al een nieuwe offerte. Die was maar een paar honderd EURO lager dan de eerste offerte van Crown Relocations en dus een beetje een ontgoocheling! Hopelijk krijgen we de offertes van de overige twee morgen zodat we in ieder geval een keuze kunnen maken.

In de vorige post zei ik dat het misschien de goede kant opging met de oven...njet! De enige serieuze kandidaat (iemand van het werk) was heel geinteresseerd maar heeft uiteindelijk toch niet toegehapt omdat het fornuis niet helemaal past in hun keuken. De bieders op Marktplaats hebben ook niet toegehapt nadat ik hun had laten weten dat minder dan 50% van de aankoopprijs na 1,5 jaar een beetje laag was. Straks gaan we hem nog moeten weggeven :-(

C. haar Google contract zat vandaag trouwens in de post! Dat is dus ook alweer in orde!

Monday, May 15, 2006

't gaat vooruit

Er begint eindelijk een beetje schot in de zaak te komen! We hebben vorig weekend goed gebruikt door hopen spullen naar het milieupark te brengen.
We hebben ons fornuis/oven en wasmachine ook op marktplaats (het Nederlandse filiaal van Ebay) geplaatst. Tot nu toe hadden we toch al meer dan 100 hits en een aanbod (dat serieus onder onze vraagprijs ligt). Het lijkt er echter op dat we internet niet nodig zullen hebben voor de verkoop: de wasmachine blijft in de familie ;-) en we hebben ook al een potentiele koper voor de oven.


We hebben ook een vergelijking kunnen maken van mogelijke broadbandproviders in Ierland zodat homelocators ervoor kan zorgen dat we internet hebben wanneer we intrekken binnen een week of twee. Toch een moeilijke keuze omdat je niet weet of alles op dezelfde manier geregeld is als hier. Zo hebben we met demon.nl onze huide ISP geen limiet op downloaden of dataverkeer. In Ierland (ik geloof in Belgie ook trouwens) is dat bij alle providers een voorwaarde. Een voordeel is wel dat onze broadbandkosten zullen betaald worden door onze werkgevers zodat we er op gebied van snelheid enzo wel serieus op vooruit zullen gaan.

Sunday, May 14, 2006

Cleaning up

Gisteren was een heel goede dag: we zijn er in geslaagd om onze kelder leeg te maken en alle overtollige rommel naar het milieupark te brengen. Van sommige spullen vroegen we ons af waarom ze al niet eerder gedumpt waren (verfspullen, oude microgolf) maar voor anderen (servies, koffietassen, ...) waren harde beslissingen nodig! Maar we zijn erdoor en al een heel stuk verder.

Ondertussen zijn de eerste potentiele huurders komen kijken: naar 't schijnt heel saaie mensen zonder gevoel voor stijl of humor - ze waren niet gecharmeerd van de "red wall" en hadden ook geen interesse in onze wasmachine en oven/fornuis. Hopelijk nemen ze het niet zodat we een nieuwe kans hebben ... maar voor alle zekerheid gaan we de wasmachine en oven/fornuis vandaag toch maar op Marktplaats zetten!

Thursday, May 11, 2006

Barcelona


Ik zit momenteel in Barcelona omdat we vandaag business planning kick-off meeting hadden. Toen ik de vlucht boekte dacht ik dat het wel leuk zou zijn om vrijdag vrij te nemen en nog een keer te genieten van Barcelona dus blijf ik nog tot morgenavond. Met de verhuis in aantocht had ik mijn tijd eigenlijk anders/beter kunnen gebruiken. Aan de andere kant...wat een stad!
Vandaag heb ik op een Regus meeting room na niet veel buitenlucht gezien maar het was redelijk fris. Zonnig, dat wel, maar lang geen 24 graden zoals in Maastricht naar 't schijnt. Whatever...zolang het niet regent zal ik zeker genieten van mijn strandwandeling morgen!

Verhuisnieuws:
- vandaag referentie van Vesteda ontvangen
- vandaag afspraak gemaakt met kringloopwinkel om overtollig meubilair kwijt te raken
- vandaag fotokes gestuurd naar Leentje om overtollig meubilair kwijt te raken ;-)

Morgen verwachten we de offerte van de verhuisfirma!

Wednesday, May 10, 2006

LEASE signed

We hebben het ondertekende huurcontract (lease agreement zoals ze dat in Dublin noemen) per fax teruggestuurd aan Padraig. Als het goed loopt stuurt hij vandaag of morgen een bevestiging en een rekeningnummer waarop we de eerste huur kunnen betalen. Hij kan dat nummer maar beter zo snel mogelijk sturen want het geld moet de 18de op de rekening staan en met een internationale overschrijving is een week vlug voorbij!

Nu alleen nog die %#$$$@&&& referenties van het werk en Vesteda najagen!

Tuesday, May 09, 2006

Goed en slecht nieuws

Vandaag eindelijk het huurcontract ontvangen van Padraig. We zijn nog maar een paar dagen terug van Dublin maar als je in aanmerking neemt dat we de eerste huur tegen de 18de via een internationale overschrijving moeten betalen niks te vroeg! Maar het is in ieder geval goed dat we het contract gekregen hebben.
Nu begin ik er stilaan in te geloven...tot nu toe was het moeilijk om "onze flat" te zeggen omdat we eigenlijk niet goed konden geloven dat het echt bijna in orde was.

Het enige wat we nu nog moeten doen is het contract goed doorlezen en ondertekend terugsturen per fax samen met referenties van de vorige verhuurder (in ons geval Vesteda) en onze werkgever. En als we er dan nog eens in slagen om de eerste huur tegen 18 mei in Dublin te krijgen dan kunnen we onmiddellijk intrekken.

En hier komt het slechte nieuws...de huisbaas heeft laten weten dat hij geen opbergruimte of andere flat vrij heeft voor een van de bedden in ons nieuwe appartement. Dit wil dus zeggen dat we ons bed (dat we pas twee maanden of zo hebben en waar we redelijk wat geld in geinvesteerd hebben) niet kunnen gebruiken. Echt balen!!
Het enige wat we nu kunnen doen is bekijken of we het kunnen demonteren en opslaan in de bergruimte (en eventueel onder het andere bed) van de nieuwe flat.

Monday, May 08, 2006

Moving checklist

- annuleer huurcontract Vesteda Maastricht
- annuleer ziekteverzekering VGZ
- contacteer CWI voor formulier 301 voor overdracht sz rechten
- neem contact op met verhuisfirma voor offerte
- beslis over datum verhuis
- schatting van aantal dozen nodig, beslissen of we zelf inpakken of niet enz.
- beslis welke meubels mee naar Dublin, welke naar kringloopwinkel, welke verkopen of weggeven
- regel referenties Thomson + Vesteda
- check Padraig email of bed meekan + contract
- contacteer Belgisch consulaat voor todolist
- vraag Digi ID aan bij gemeente Maastricht om alle admin online af te handelen
- check Diane voor UK/Irish contract

...enzovoort. Het worden een paar hectische weken!

Sunday, May 07, 2006

Dublin flat hunt


Het is gelukt! We hebben een nieuwe flat gevonden. Het ging een heel stuk makkelijker dan verwacht (dankzij Padraig van homelocators.ie) om iets acceptabel te vinden. Bovendien is het qua oppervlakte en indeling ongeveer een vergelijkbare woonst als in Maastricht. En om het helemaal compleet te maken hebben we een enorm dakterras met een geweldig uitzicht over Dublin en de Dublin mountains! We gaan er dus (tegen alle verwachtingen in) op vooruit.